Suroviny:
Na náplň:
K podávání:
Postup:
Z vajíček, mouky, mléka, cukru a soli vyšlehejte tekuté těstíčko a nechte ho cca půl hodiny odpočívat.
Mezitím si připravte jablka: Jablka i se slupkou rozčtvrťte a nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky, vykrojte jen jándřince. Na hluboké pánvi si rozpusťte máslo, přidejte jablka, posypejte je cukrem, solí a kořením a nechce na mírném plameni opékat cca 5 minut, až budou pěkně zlatavá a změklá, ale stále budou držet pohromadě. Pak je zalijte vodkou a nechte už jen projít varem a odstavte. Zakryjte pokličkou a upečte palačinky.
Před každou palačinkou rozpusťte na rozehřáté pánvi lžičku másla, pak na pánev nalijte přiměřenou sběračku těsta (naběračku volte takovou, aby byly palačinky tenké), rozlijte ji po celé pánvi a opečte ji z obou stran. Stejně postupujte se všemi palačinkami. Hotové odkládejte na velký talíř či mísu pod poklici, aby nevychladly.
Palačinky plňte jablkovou náplní, pak je přeložte na čtvrtiny, poprašte moučkovým cukrem a talíře ozdobte kopečkem kysané smetany s lístkem čerstvé meduňky.
Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-kdyz-prituhuje