Suroviny:
Postup:
Brambory a pastinák oloupejte a nakrájejte. Brambory na silnější plátky nebo tenčí měsíčky, pastinák na silnější plátky nebo špalíky.
Brambory promíchejte v míse s polovinou olivového oleje, trochou chilli a solí. Pastinák v jiné misce promíchejte se zbytkem oleje, solí, medem a pepřem.
Do pekáčku dejte alobal (protože med má tendenci se připalovat) a vsypte na něj pastinák. Vedle něj vsypte ochucené brambory a rozložte vše nejlépe v jedné vrstvě. Vložte do trouby předehřáté na 170 -180°C (nejlépe ke krůtě na mřížku nebo pod ni) a pečte cca 25 minut, dokud nebudou brambory i pastinák dozlatova upečené.
Tip: Načasujte si pečení této přílohy tak, aby byla hotová v době kdy je krůta nejen dopečená, ale i odpočinutá - tj. vložte pastinák s brambory do trouby těsně před dopečením krůty. Po chvíli společného pečení pak krůtu vyndejte, aby si oddychla pod alobalem, zatímco brambory a pastinák dopékáte na barvu.
Autorka receptu: Karolína Kamberská
http://www.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka-vanocni-navstevy